субота, 27 лютого 2016 р.

Кабмін прийняв рішення про участь України в PISA-2018

Україна візьме участь у міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2018. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що участь в дослідженні дозволить оцінити результати якості шкільної освіти в порівнянні з іншими країнами, відслідковувати світові тенденції розвитку освіти і виробити відповідні рішення в галузі.

Результат країни-учасниці в рейтингу PISA (Programme for International Student Assessment) грунтується на результатах тестування навичок 15-річних школярів у математиці, природничих науках і читанні. Перші результати тестування українських учнів стануть відомі в 2018 році.

Відповідальним за проведення міжнародного дослідження визначено Український центр оцінювання якості освіти.

Як відомо, в листопаді 2015 року Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) погодила заявку України на включення її до складу країн, що беруть участь в міжнародному дослідженні PISA.

Матеріал узято на сайті Osvita.ua

В цілому, тестові завдання - не надскладні, але вимагають не просто знання шкільного матеріалу, а вміння здогадуватися, розуміти, які знання (можливо, з різних областей) потрібно застосувати в тій чи іншій ситуації. Виявляється, що для багатьох школярів це досить важка справа.
З 2012 р учасникам PISA вперше в історії масового тестування були запропоновані завдання особливого типу - інтерактивні та коллаборативні (інтерактивні завдання на спільне розв'язання).   

Аналіз таких завдань пропонує доктор психологічних наук, професор Олександр Поддьяков на сайті Пост Наука Тест по оценке знаний учащихся PISA: новые типы задач .

Немає коментарів:

Дописати коментар